Met de vlam in de pijp, scheur ik door de bre.. Meerkerk!

Met de vlam in de pijp, scheur ik door de bre.. Meerkerk!

3 mei 2016 was Meerkerk het toneel van uitlaatgassen, rokend rubber, verwrongen en platgereden pionnen en stoere vrachtwagenchauffeurs. Bij Truck Centrum Meerkerk kregen de leden van de Junior Kamer Gorinchem de mogelijkheid om lang gekoesterde dromen in vervulling te laten gaan.

truck4Zo was er allereerst de oefening om met een vrachtwagen (zonder aanhanger of in vaktermen trailer) zo dicht mogelijk tegen een band te rijden, waarbij een beroep werd gedaan op het inzicht van de chauffeurs om niet vijf meter voor de band tot stilstand te komen. Vervolgens moest er achteruit worden ingeparkeerd en ja dat blijft altijd lastig.truck1

Het rijden ging de kamerleden goed af, maar het zo scherp mogelijk plaatsen van de vrachtwagen tegen de autoband, was voor velen een moeilijke opgave. Met de smoes: ik ben zo voorzichtig met de vrachtwagen, ik heb voor de zekerheid maar wat extra ruimte genomen, kwam men echt niet mee weg. Daarnaast bleek maar weer wat de gevaren (kunnen) zijn van de dode hoek van de vrachtwagen.
Met het zweet in de handen, sta je vervolgens trillend te kijken naar het gevaarte met trailer. Het wegrijden is de makkelijkste opgave, maar om dan ‘even’ in zijn achteruit terug te rijden, was voor velen de grootste uitdaging van de avond. De pionnetjes hebben het zwaar gehad die avond.

truck3truck2

Het was een mooi evenement om bij Ronald Huijbregts van Truck Centrum Meerkerk te mogen proeven aan het truckersleven. Ronald bedankt!