Junior Kamer Gorinchem gaat er de boot mee in…

Junior Kamer Gorinchem gaat er de boot mee in…

Op 7 juni was het dan eindelijk zo ver: de Junior Kamer Gorinchem kreeg een heuse drakenboot race clinic. Hebben zij zwaar weer moeten trotseren op het water of was er meer sprake van een storm in een glas water? Lees snel verder over de avonturen aan boord…

Eenmaal aangekomen bij café Old Dutch lag er zowaar een echte drakenboot op ons te wachten. Na het uitdoen van onze schoenen en het indrinken van wat moed was het eerst tijd voor een korte instructie want drakenboot varen doe je niet zomaar. Onze kapitein en instructeur hebben ons goed in de oren geknoopt dat teamwerk echt heel belangrijk is. Daarom was dat het eerste wat op de proef werd gesteld.

Na wat gestuntel en gewiebel zaten er uiteindelijk zo’n 10 man van de Junior Kamer Gorinchem in de boot, klaar voor vertrek. Na wat geschreeuw door onze kapitein of we klaar waren voor de start werd er vervolgens opzwepend getrommeld en driftig gepeddeld om de zware boot op gang te krijgen. Wat een kick om met zijn alleen te functioneren in zo’n *kuch* geoliede machine.

image1Gelukkig had onze kapitein de nodige ervaring met het smeden van groep mensen tot een eenheid en dat hebben we geweten. Peddelen en weer stilliggen. Opnieuw! En weer peddelen en weer stilliggen. Opnieuw! Dit ging nog geruime tijd door totdat we eindelijk goed genoeg ‘getraind’ waren voor het varen van een wedstrijdafstand.

Nog eenmaal besloot iedereen het snot voor de ogen te peddelen en de boot kwam heel snel op stoom. Zoevend over het water, het geluid van de opzwepende trommelslagen, het aftellen van de peddel slagen, het geklots van het water dat door het peddelen in de boot en over de hard peddelende kamerleden heen gutste en uiteindelijk het dichterbij komen van de finish. Nog 20 slagen, nog 15, nog 10, nog 5. Finish! Wat een euforie en wat een adrenaline. Dit is zeker voor herhaling vatbaar dus wie weet ziet u volgend jaar een team van de Junior Kamer Gorinchem terug bij de drakenboot races in Gorinchem.

Deze avond heeft ons het volgende laten beseffen: normaal staan de leden van de Juniorkamer Gorinchem als beste stuurlui aan wal, maar de volgende keer zitten ze gewoon met z’n allen als een team in de boot!