Zomer in je hoofd, Junior Kamer Gorinchem heeft zich weer uitgesloofd

Zomer in je hoofd, Junior Kamer Gorinchem heeft zich weer uitgesloofd

Wijnhandel van Ouwerkerk in Arkel was op zaterdag 4 juni wederom de thuisbasis voor de wijnproeverij georganiseerd door de Junior Kamer Gorinchem. Het thema van deze proeverij was: Zomer!

image4Bij aankomst stond de barbecue al flink te roken en werd de trek flink aangewakkerd door de heerlijke geuren die hiervan opstegen. Heerlijk hoor, ik kan niet wachten op de zomer. Helaas zoals typisch in Nederland hoort er bij een zonnige dag ook een enorm zwarte dreigende lucht.

image3Maargoed, het was tijd om aan het proeven van de 10 verschillende wijnen te gaan beginnen. Iedere deelnemer begon met een glaasje frisse wijn gecombineerd met een aardbeiensoepje. Een frisse en zoete start J Ik als zoetekauw was nu al tevreden maar gelukkig was er nog meer. Er stonden diverse flessen witte wijn en rosé op de deelnemers te wachten gecombineerd met heerlijke amuses. Wat een feest! Na al dit heerlijke zomerse geweld was er ook nog een mooie selectie aan rode wijnen met bijbehorende gerechtjes, misschien wat minder zomers maar daarom niet minder lekker. Een goed glas rode wijn gaat er namelijk altijd in! Voordat ik het vergeet: complimenten voor de koks want al jaren leveren zij enorm smakelijke gerechten af! Uiteraard was de sfeer ook heel gezellig (en zomers) en werd er lekker met elkaar gekeuveld over de meest zonnige onderwerpen, van vakanties tot cabrio’s. De tijd achterhaalde de werkelijkheid en het was tijd om het zonnige Arkel te gaan verlaten.

image2Gezien de hoeveelheid wijn die uw culinaire verslaggever heeft ingeslagen gaat hij ervan uit dat we een mooie zomer krijgen en dat ondanks alle donder en bliksem met codes oranje die worden voorspeld… We houden hoop!